kennismaken?

Craft CMS

Craft CMS is een uitermate geschikt CMS voor het beheren van websites, webshops of apps.

Een CMS is standaard

Tegenwoordig is het standaard dat een website wordt opgeleverd met een cms (content management systeem). Met het CMS kun je jezelf of anderen in staat stellen de inhoud van je website te wijzigen.

Een goed CMS moet een klant in staat stellen om zelfstandig de inhoud te kunnen wijzigen zonder dat hierdoor de werking van de website wordt aangetast. Je kunt het onderhouden en bijhouden van de website of webshop natuurlijk ook uitbesteden.

Waarom Craft CMS voor de klant?

Er zijn heel veel cms systemen waarvan de bekendste waarschijnlijk wel WordPress. Dus waarom Craft CMS en bijvoorbeeld niet WordPress, Joomla of Jindo?

  • Eenvoudige beheer omgeving
  • Snel
  • Live preview - in een splitscreen weergave kun je precies zien hoe de wijzigingen die je doet van invloed zijn op je website.
  • Meertalige website? Geen probleem en dan nog steeds eenvoudig in beheer.
  • Pagebuilder - met behulp van Matrix blokken kun je een pagina op je website helemaal indelen op basis van de beschikbare blokken. Blokken zijn bijvoorbeeld: een stuk tekst, formulier, galerij, foto, product, tabel etc.
  • Rechten - je kunt per gebruiker of gebruikersgroep precies instellen wat ze wel en niet mogen wijzigen aan de website.
  • Globals - site brede instellingen zoals bijvoorbeeld je contact gegevens of social urls, pas je ze aan dan zijn ze op elke pagina van je website gewijzigd! Wel zo handig!

Craft CMS mijn voorkeur

Hoewel ik websites met verschillende CMS systemen oplever (Craftcms, WordPress of Boltcms) heeft craftcms mijn voorkeur. Een cms wordt gebruikt door de klant maar de webbouwer moet er natuurlijk ook goed mee overweg kunnen om zo het meeste uit het cms te halen voor de klant. Craftcms is in mijn opinie het beste systeem voor maatwerk websites en elke website die ik bouw, bouw ik het liefst volgens dat principe.


Meer weten over het craftcms bekijk dan hun website.