kennismaken?

CMS

CMS staat voor ‘content management systeem’. Een CMS systeem stelt jou of een website beheerder in staat om je website te beheren, te wijzigen, te updaten etc.

CMS keuze

Tegenwoordig wordt een CMS standaard geleverd bij elke nieuwe website. Er zijn legio CMS systemen met elk hun eigen voor en nadelen. Ik heb gekozen om te werken met onderste twee systemen vanwege hun bekendheid, betrouwbaarheid en duurzaamheid. Via de links hieronder schrijf ik wat meer over de deze CMS systemen.

Elke website of webshop is uniek en daarom hoor ik graag eerst je verhaal of idee tijdens een kennismaking. In mogelijkheden, uiterlijk en gebruiksvriendelijkheid lijken deze CMS systemen veel op elkaar. Het verschil zit hem voornamelijk in het onderhoud en de daarbij behorende kosten.

  • WordPress is gratis in gebruik en heeft meer flexibiliteit bij het opmaken van pagina's. De keerzijde daarvan is dat de kosten van hosting en onderhoud hoger zijn en de leercurve voor de computer analfabeet groter is.
  • Craft CMS is een systeem waarvoor je eenmalige licentiekosten betaald . Hierdoor zijn de opstartkosten hoger dan bij een WordPress website. Het onderhoud en de hosting daarentegen neemt een stuk minder tijd in beslag en is om die reden ook goedkoper.