Website bijhouden en onderhouden

Website bijhouden? Niet elke klant heeft evenveel kennis of tijd om de dit te doen. Het bijhouden van een website vergt tijd en is belangrijk voor de betrouwbaarheid. Daarnaast is het ook belangrijk voor het binnenhalen van bezoekers die weer klanten kunnen worden.

Een website is nooit af, website bijhouden?

Nadat je website online staat of is opgeleverd begint het pas. Het ziet er op het moment van livegang misschien netjes uit maar daarna wordt het tijd om nieuwe content toe te voegen om zo nieuwe bezoekers te trekken of bezoekers je nieuwste recentste werk te laten zien.
  • Zorg dat alle informatie up to date is, verwijder bijvoorbeeld oude pagina's of acties en voeg nieuwe toe.
  • Voeg klantervaringen of referenties toe zodat bezoekers dit kunnen lezen.
  • Analyseer statistieken, aan de hand van je statistieken kun je zien welke bronnen (bijvoorbeeld Facebook of andere social media sites) zorgen voor verkeer naar jou website. Ook de belangrijkste pagina's kun je uit deze statistieken afleiden. Op basis van deze kennis kun je de inhoud van je website aanpassen, verbeteren of verrijken.
  • Technisch onderhoud is ook van belang zodat de veiligheid en stabiliteit van de website of webshop verzekerd blijft.

Werken op locatie

Het onderhoud van je website kan ik natuurlijk uitvoeren vanuit mijn kantoor als je mij bijvoorbeeld een appje of mailtje stuurt van je laatste werk of nieuwe referentie. Maar persoonlijk contact is soms ook prettig, in dat geval kom ik graag bij je langs. We nemen dan samen de wijzigingen door en vervolgens voer ik ze zoveel mogelijk direct op locatie uit zodat we eventueel het resultaat ook nog samen kunnen doornemen.

Wat kost onderhoud?

Hoe werkt dit en wat kost dit? Elke minuut die ik werk registreer te met Toggl een tijdsregistratie tool. Elke maand ontvang je dan een factuur voor de gemaakte uren in die maand tegen het op dat moment geldende uurtarief of een afspraak die we over dit soort werkzaamheden hebben gemaakt. Je krijgt mijn factuur altijd een gedetailleerde urenverantwoording. Uiteraard geef ik vaak ook een indicatie van het aantal uren dat ik ergens mee verwacht bezig te zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan.