kennismaken?

Countryfair multisite

Opgezet door een enthousiaste boerenfamilie uit Aalten en gebaseerd op de Engelse plattelandsshows. De farm & Countryfair. Dit jaar viert dit jaarlijkse driedaagse evenement haar 25 jarig bestaan. Een mooie gelegenheid voor een nieuwe website.

De uitdaging

Al langer bestond de wens voor een nieuwe website. Via Tolkamp keukens (één van de deelnemers van de fair) kwam ik in contact met Joke en Mariël Ruesink. Na een interessant gesprek zijn we het traject gestart. Het doel: Vier nieuwe websites met drie verschillende talen opleveren in drie maand! Daar was veel werk van beide kanten voor nodig.

Multisite

De oude websites hadden qua uiterlijk en functionaliteit veel overeenkomsten. Voor de nieuwe websites was dit ook de wens. Daarom hebben we gekozen voor het gebruik van een Craft multisite. Hierdoor zijn meerdere websites te beheren vanuit één CMS systeem.

Nieuw ontwerp

Eigenlijk was de familie Ruesink nog wel tevreden over het oude ontwerp. Toch kon ik ze overtuigen en mocht ik een nieuw ontwerp voorstel doen. Na de eerste presentatie van het nieuwe ontwerp werd de familie Ruesink steeds enthousiaster. Ze begonnen steeds meer mogelijkheden te zien. Na het versturen van de eerste tijdelijke link gingen ze meteen vol enthousiasme aan de slag met de inhoud van alle vier de websites.


Verbeteringen

Naast een fris en nieuw ontwerp is er ook gewerkt aan nieuwe functies. Deze functies moeten het gebruik van de website voor de bezoekers eenvoudiger maken.

Deelnemers categorieën

Één van die verbeteringen is de deelnemer weergave. De deelnemers zijn nu opgedeeld in verschillende categorieën en daardoor beter doorzoekbaar. Het is nu ook mogelijk om in de deelnemerslijst te zoeken naar een specifieke deelnemer, wel zo makkelijk.

Allergenen

Omdat de familie Ruesink maar ook ik bekend zijn met voedsel allergieën, weten we hoe lastig het kan zijn om buiten huis te eten. Om het voor de bezoekers met een allergie wat eenvoudiger te maken kun je nu per stand/deelnemer zien met welke allergenen je daar terecht kunt.

Deelnemers uitlichten

De Countryfair heeft jaarlijkst bijna 500 deelnemende standhouders. Om als standhouder extra op te vallen in de deelnemerslijst kunnen ze nu uitgelicht worden.

Voorbeeld van een uitgelichte deelnemer

Mobiele bezoekers

Ook de mobiele bezoekers zijn we niet vergeten. Tegenwoordig bezoekt bijna 60% van de bezoekers een website met zijn of haar mobiel. Dat is voor de countryfair niet anders. Zeker niet tijdens de fair waar de website ook een belangrijk hulp middel zal zijn voor het vinden van informatie.

Waar er eerst een app naast de website bijgehouden moest worden, hebben we er nu voor gekozen om gebruik te maken van een responsive website (schaalbaar per apparaat). Over deze 'mobiele versie' hebben we goed nagedacht. Zo is het zoekformulier altijd prominent zichtbaar zodat bezoekers snel de gewenste informatie kunnen vinden. De telefoon knop geeft de mogelijkheid om direct contact op te nemen met de organisatie. Mocht je nog geen tickets hebben besteld... geen probleem ook dat kan eenvoudig op je mobiel door op de 'ticket knop' te klikken of tikken.

Joke & Mariël Ruesink

Omdat we onze website beveiligd wilden hebben en dit bij de huidige provider ingewikkeld was, gaf Erik van Tolkamp Keukens de tip om eens met Maarten Heideman te praten over de mogelijkheden. In eerste instantie wilden wij onze oude website kopiëren naar een nieuwe. In gesprek met Maarten kwam hij met wat verbeterpunten voor de huidige website. Al snel bleek dat wij ons veel werk konden besparen door de alle websites met verschillende talen te synchroniseren. Wat in eerste instantie een eenvoudige verhuizing leek, is uitgegroeid tot het bouwen van 4 verschillende websites, die vanuit 1 portal te beheren zijn.

Maarten kwam met een ontwerp die ons aansprak, met veel meer mogelijkheden dan dat we in eerste instantie verwachtten. Tijdens het bouwen van de website vond ik het fijn dat hij aanpassingen hierbij ook op de laptop liet zien, waardoor keuzes makkelijker werden. Het resulteerde in een gebruiksvriendelijke website, zowel voor ons als onze websitebezoekers. Wij hebben de samenwerking met Maarten erg prettig ervaren. Op al onze vragen had hij snel een duidelijk verhaal waarom wij iets wel of niet zouden moeten doen.

We zijn erg tevreden over de samenwerking en blij het resultaat.

Kennismaken?

Kennismaken? Heb je een opdracht, idee of heeft je bedrijf behoefte aan (tijdelijke) versterking neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek!

Contact mij