kennismaken?

Website gastouderbureau

Christelijk gastouderbureau N-Joy bemiddelt en begeleidt bij kinderopvang in een huiselijke setting. Onze gastouders geloven dat God ieder mens prachtige kwaliteiten en eigenschappen gegeven heeft, die we samen mogen ontdekken. Vanuit die gedachte bieden wij een veilige en positieve omgeving waarin elk kind kan groeien, spelen en leren.

Domein aankopen?

Oldine (eigenaresse van N-Joy) benaderde mij voor het realiseren van een nieuwe website voor haar net opgerichte gastouderbureau. De eerste uitdaging was de domeinnaam. De eerste idee├źn voor de waren vrij lang waarop we brainstormden over alternatieve mogelijkheden. We kwamern er teon achter dat het domein n-joy.nl op korte termijn beschikbaar zou komen. Nog even wat geduld was geboden.

Op de datum dat het domein eindelijk vrij kwam bleek een andere partij deze naam in een bulk te hebben opgekocht. Ondanks dat we precies op het moment van vrijgeven 23:00 een nieuwe registratie deden. Door haar de juiste gegevens te verschaffen van de verkopende partij en Oldine's vasthoudendheid is het enkele weken later gelukt om de domeinnaam te bemachtigen, een mooie start!

Vormgeving

Oldine had een duidelijke visie over de vormgeving. Ze kon deze goed duidelijk maken aan de hand van voorbeelden van verschillende websites. De kleurrijke huisstijl was ook al voor handen. Een goede basis voor mij om te starten met een interactief ontwerp voor de nieuwe website.

Koppeling Portabase

Voor het inschrijven van gast- en vraagouders maakt N-Joy gebruik van Portabase. De inschrijfformulieren kunnen via het Craft CMS direct in de website worden getoond op een pagina naar keuze. Zo komen de inschrijvingen meteen op de juiste plek binnen wel zo handig.

Naast de Portabase formulieren is het ook mogelijk om formulieren te maken met het Craft CMS. Voor bijvoorbeeld de contact pagina of voor tijdelijke acties of landingspagina's. Alle formulieren zijn voorzien van de anti spam voorziening Recaptcha. Dit voorkomt dat je website en mailbox vol lopen met onzinnige spam berichten.

Zelf aan de slag

De website maakt gebruik van de nieuwste versie van het Craft CMS. Via dit CMS is het voor Oldine eenvoudig om wijzigingen aan de website door te voeren. Om klanten zoals Oldine te helpen om het CMS eigen te maken plaats ik regelmatig videoinstructies op YouTube. Zo kunnen klanten handige tips leren of nog even terug kijken hoe iets ook al weer werkte.

Mobiele bezoeker voorop

De meeste websites worden vaker op een mobiel bekeken (55%) dan via een dekstop( 42%) of tablet (2%) bron: statcounter. Daarom is het van groot belang dat de mobiele versie van de website dezelfde herkenbare uitstraling heeft als de dekstop en tablet.

Verder is het belangrijk dat de mobiele website licht, snel, toegankelijk en eenvoudig in gebruik is. Doordat er minder ruimte is op een klein scherm moet je op zoek naar de essentie. Huisstijl, eenvoudig kunnen wisselen tussen pagina's en goed leesbare content zijn dan van groot belang. Zo voorkom je dat bezoekers je website veel te snel weer verlaten.


Oldine

Maarten heeft een erg mooie website voor ons gebouwd. We zijn er heel blij mee. Wat we erg prettig vonden aan Maarten's manier van werken is dat hij goed luisterde naar onze wensen en er echt mee aan de slag gaat en daarnaast ook duidelijke afspraken maakt over het termijn van opleveren en zich daar netjes aan heeft gehouden. Wij zijn tevreden en bevelen Maarten van harte bij iedereen aan.

Kennismaken?

Kennismaken? Heb je een opdracht, idee of heeft je bedrijf behoefte aan (tijdelijke) versterking neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek!

Contact mij