kennismaken?

Urenregistratie app

De afgelopen jaren heb ik in samenwerking met Tolkamp Design een urenregistratie tool ontwikkeld. Deze tool bestaat uit een app en een dashboard. Naast Tolkamp is het ook voor andere bedrijven mogelijk om te starten met het bijhouden van uren via urenscanner.nl.

Het idee

Eenvoudig locatie gebaseerd uren registreren op basis van QR of bar-codes. Om deze gegevens vervolgens via een simpel online dashboard te kunnen filteren, bekijken, exporteren of printen.

Waarom?

 • Inzicht in project uren, bijvoorbeeld voor nacalculaties.
 • Niet meer handmatig uren per medewerker bijhouden.
 • Locatie waar werk heeft plaatsgevonden inzichtelijk.
 • Ziekte en verlof registratie

App

De Urenscanner app is voor diegene die de uren moet registreren. Bijvoorbeeld een monteur of medewerker van een bedrijf. De app werkt als volgt:

 1. De medewerker logt eenmalig in op de app met een account dat is gemaakt via het dashboard.
 2. De medewerker komt in het startscherm. Hier ziet hij een overzicht van recente uren door hem of haar gemaakt.
 3. De medewerker drukt op de startknop en gaat naar een nieuw scherm. Hier selecteert de medewerker welk soort werkzaamheden hij/zij gaat verrichten.
 4. Vervolgens opent de scanner en de medewerker scant de werkbon (qr of bar-code). Hierdoor wordt het soort werk gekoppeld aan een klant of order.
 5. De app checkt de locatie en start de tijd.

Als de medewerker vervolgens iets anders gaat doen stopt hij de tijd of start een nieuwe tijdregistratie (de vorige wordt dan automatisch gestopt). Ook bij het stoppen wordt de locatie opgeslagen. Zo kun je eventueel zelfs de reistijd berekenen tussen start en eind punt.

Dashboard

Het dashboard is bedoelt voor de administratie, manager of directeur. Voor diegene die graag inzicht wil in de gemaakte uren. In het dashboard heb je een aantal filter mogelijkheden:

 1. Ordernummer
 2. Medewerker
 3. Werksoort
 4. Datum range

Doormiddel van deze filters kun je inzicht verkrijgen in gemaakte uren per medewerker of project in een bepaalde tijd. Daarnaast kun je per werksoort bepalen of het facturabel is en of het uren betreft die onder salaris vallen.

Per filter dat je instelt krijg je de totalen te zien van alle uren totaal, alle facturabele uren en de uren die onder salaris vallen. Zo is pauze als werksoort bijvoorbeeld niet facturabel maar valt ook niet onder salaris. Reistijd zou dat bijvoorbeeld wel kunnen zijn. Dit bepaal je zelf per werksoort.

Voor meer informatie zie urenscanner.nl.

Kennismaken?

Kennismaken? Heb je een opdracht, idee of heeft je bedrijf behoefte aan (tijdelijke) versterking neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek!

Contact mij