kennismaken?

Livepainting website

Maaike kwam via een bekende te weten over mijn diensten en besloot contact op te nemen. We hebben vervolgens een afspraak gemaakt om de online wensen en ideeën te bespreken. Hoewel ze ook contact had met andere partijen, was ze overtuigd van mijn aanbod en besloten we aan de slag te gaan met een nieuwe website.

Over Maaike

Maaike is een enthousiaste kunstschilder die graag haar werk met je deelt. Haar specialiteit ligt vooral bij het maken van livepaintings. Met deze unieke kunstwerken biedt ze klanten een blijvende herinnering aan speciale momenten in hun leven. Maar Maaike staat niet alleen open voor particulieren ook bedrijven kunnen bij haar terecht voor bijzondere gelegenheden.

Deel van het proces

Vanaf het begin heb ik Maaike betrokken in het ontwerpproces. Op die manier had Maaike zelf ook een creatieve inbreng. We hebben de vormgeving van de website gebaseerd op de stijl van het logo die Maaike zelf heeft gemaakt.

Naast het ontwerp waren er ook enkele functionaliteiten die ontbraken op de oude website. Maaike had de wens voor:

  • Een blog met categorieën
  • Een overzicht van reviews
  • Een overzicht van te koop aangeboden kunstwerken
  • Een mogelijkheid voor call to action buttons

Lay-out variatie

Diverse content blokken en sidebar widgets bieden Maaikes nieuwe website veel opties om te variëren in de lay-out van pagina's. Door bijvoorbeeld geen sidebar widgets te gebruiken kunnen content blokken over de hele breedte worden getoond. Maar de sidebar bied weer uitkomst om de content blokken te ondersteunen met bijvoorbeeld een formulier, afbeelding, stukje tekst of een call to action button.

Content blokken, sidebar en widgets

Het Craft CMS biedt een veilige en eenvoudige beheer omgeving om de website naar eigen smaak in te richten. Daarnaast deel ik regelmatig instructie videos op mijn YouTube kanaal waardoor klanten zelf aan de slag kunnen.

Meten is weten

Als ondernemer wil je graag inzicht in je bedrijf maar ook inzicht in je website. Wordt mijn blog bericht goed gelezen? Is zo'n vraag. Om hier inzicht in te krijgen maakt de website van Maaike gebruik van Google Analytics. Nou is deze tool voor de meeste mensen vrij ingewikkeld in gebruik. Om klanten hierin te ontzorgen krijgen ze een maandelijkse geautomatiseerde rapportage. In deze rapportage zien ze in één oogopslag de belangrijkste statistieken.

Een nieuw marketing instrument

Maaike heeft een nieuwe website die ze met trots kan inzetten om haar producten en diensten te promoten. Een website alleen is niet voldoende om online succesvol te zijn. Een website moet natuurlijk mooi en mobiel vriendelijk zijn.

Mobiel vriendelijke website

Daarnaast is het belangrijk om de website te promoten, zodat mensen op de hoogte zijn van je website en deze ook gaan bezoeken. De nieuwe blog is hiervoor een belangrijke onderdeel. Hiermee kan Maaike bezoekers naar haar website trekken. Dit kan ze bijvoorbeeld doen door haar blogs te delen op sociale media.

Een bezoek aan haar website is een absolute aanrader.

Maaikes review

In 2015 starte ik met mijn bedrijf “Maaikes Livepainting”. Hiervoor maakte ik mijn website zelf en kocht ik af en toe online plug-ins en dergelijke bij Wordpress. Dit ging wel, maar trots op mijn website was ik niet. Nu, in 2023, wilde ik wel eens mijn website laten vernieuwen door een webspecialist. Er zijn ontzettend veel mensen die voor beroep websites maken, dus een keus maken vond ik nog niet zo makkelijk. Uiteindelijk belande ik bij Maarten Heideman. Voor mij voegde het wat toe dat hij Christen is en dat hij werd aanbevolen door iemand die ik ken.

Maarten Heideman bleek inderdaad een goede keuze! Het voelde voor mij alsof we de website samen maakten. Ik mocht alles doorgeven wat ik terug zou willen zien in mijn website en hij zorgde dat dat mogelijk was. Ik hoefde dus alleen na te denken over hoe ik alles zou willen en dankzij Maarten hoefde ik zelf geen moeite te doen om het voor elkaar te krijgen. Dat vond ik heel fijn, na al die jaren waarin ik alles voor mijn website zelf had geprobeerd aan te passen. Maarten deed niet altijd klakkeloos wat ik wilde, maar dacht ook mee over mijn keuzes, wat het resultaat ten goede kwam.

Op een gegeven moment was een deel van de site klaar en kon ik al een deel invullen. Hierdoor kreeg ik gelijk wat handigheid in hoe ik de site zelf kan gaan bijhouden. Wanneer ik ergens tegenaan liep, dan mailde of Appte ik Maarten. Hij kwam telkens al snel met oplossingen.

Nu is mijn website klaar! Het resultaat is helemaal naar wens! Ik kan er alle kanten mee op die ik wil! Ik vind het fijn dat ik altijd nog vragen kan stellen aan Maarten over mijn website en dat hij nu ook als Webhost mijn website blijft ondersteunen. Ik ben blij dat ik mijn website door Maarten heb laten vernieuwen!

Kennismaken?

Kennismaken? Heb je een opdracht, idee of heeft je bedrijf behoefte aan (tijdelijke) versterking neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek!

Contact mij