kennismaken?

Donatie pagina

In opdracht van DPM Nederland heb ik een speciale donatie pagina gemaakt voor het eenvoudig kunnen doen van een eenmalige of maandelijkse donatie.

Conversie

Om de conversie en het gemak van het doneren te vergroten hebben we gekozen voor het maken van een donatie landingspagina. Op die manier wordt de bezoeker minder afgeleid. Zo wordt bijvoorbeeld het menu en de footer van de website volledig verborgen en is het enige dat je kunt doen een donatie. Daarnaast is de conversie ook beter te meten door gebruik van een landingspagina.

Vanuit mailings wordt er door DPM vaak verwezen naar de geven pagina. Daar vind je naast het formulier ook allerlei andere informatie met betrekking tot het geven. Om de conversie uit deze mailings te vergroten wordt er nu direct naar de donatie pagina verwezen. De doneer pagina wordt daarnaast ook afgestemd op het doel.

Afstemmen op het doel

Via mailings wordt de achterban gevraagd om een donatie te doen voor een bepaald doel. Daarom is het mogelijk om meerdere donatie pagina's te maken. Elke donatie pagina gebruikt hetzelfde formulier wat voor het beheren wel zo eenvoudig is. De tekst, url en de afbeelding kan afgestemd worden op een specifiek doel. Op deze manier matcht de mailing beter met de donatie pagina en hopen we de conversie te vergroten.

Afhandeling betaling

De afhandeling van de eenmalige donaties gaat via de betaalprovider Mollie. Na het succesvol inzenden van het formulier wordt de bezoeker direct doorgestuurd naar een Plink betaallink pagina (betaallink oplossing van Mollie). Hierbij wordt automatisch het bedrag en geselecteerde doel meegestuurd.

Widgets

Om het vanaf verschillende pagina's op de website eenvoudig te maken om een donatie te doen hebben we een donatie widget gemaakt. Op elke pagina kan deze widget ingezet worden met een eigen omschrijving. Op die manier kan de widget worden afgestemd op de pagina waarop deze wordt toegevoegd. Nadat je op de doneer button klikt wordt de info die je bij de widget hebt ingevuld doorgestuurd naar de nieuwe landingspagina.

* Fotografie: Wilfred Chevalking

Kennismaken?

Kennismaken? Heb je een opdracht, idee of heeft je bedrijf behoefte aan (tijdelijke) versterking neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek!

Contact mij