kennismaken?

Ionic app laten maken

Ionic is een open source app framework dat in 2013 is ontstaan. Dit op webtechnologie gebaseerde framework zorgt ervoor dat je relatief snel een Ionic app kunt bouwen die geschikt is voor Android, IOS en het web. Daarnaast wordt het door dit framework voor webontwikkelaars mogelijk om native apps te maken. Daarbij ben je wel afhankelijk van de beschikbare native plugins en integraties.

Kant en klare app componenten

Ionic bevat bijna alle visuele componenten die apps nodig hebben. Deze componenten zijn vaak herkenbaar voor gebruikers vanwege standaard Android en IOS apps. Denk aan een lijst, knoppen, tabs, iconen etc. Hieronder zie je hier enkele voorbeelden van die componenten.

Ionic app components

Al deze elementen hoef je dus niet meer te bedenken en maken en kun je gebruiken in een Ionic app. Je moet ze natuurlijk nog wel op de juiste manier toepassen.

Één app voor meerdere platforms

Het mooie van het Ionic framework is dat je eenmalig een app bouwt die je als webapp, Android app, IOS app en zelfs als desktop app kunt publiceren. Ten opzichte van traditionele native apps is deze manier van bouwen een stuk efficiënter. Bij een traditionele native app moet je per platform een andere app maken met een andere programmeertalen. Vaak heb je dan ook verschillende ontwikkelaars nodig.

Open source, dus gratis

Ionic is open source dat betekent dat je het gratis kunt gebruiken. Er zijn geen licentie kosten. Je betaalt dus puur voor de ontwikkeling. De code word door de community gebouwd, verbeterd en onderhouden. Op het moment van schrijven zijn we al bij versie 6 van Ionic aanbeland. Het word door miljoenen bedrijven gebruikt en heeft absoluut bestaansrecht.

De nadelen

Er zijn ook beperkingen. Zo kun je vooral bij uitgebreide apps tegen prestatie issues gaan aanlopen. Vooral op oudere Android telefoons kan een Ionic app traag aan voelen.

Daarnaast is een website bouwer afhankelijk van bestaande native plugins. Een plugin zoals bijvoorbeeld een barcode scanner of audio player moet namelijk wel met native code worden geschreven. Nu zijn er gelukkig heel wat plugins beschikbaar waarmee je de meeste dingen wel kunt maken.

Ervaring met Ionic apps

Op het moment van schrijven heb ik aan acht verschillende ionic apps gewekt. In die projecten heb ik heel wat ervaring op kunnen doen met de mogelijkheden en onmogelijkheden. Zoek je een Ionic app ontwikkelaar, heb je een app idee of heb je vragen neem dan gerust contact op.

Snel antwoord op je vraag?

Stel hieronder je vraag en ik probeer deze zo snel mogelijk te beantwoorden

Vrijblijvend kennis maken?

Laat hieronder je contactgegevens en datum/tijd voorkeur achter. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op om de (online)afspraak te bevestigen