kennismaken?

Wat wil je later worden?

Al vrij jong wist ik dat ik ondernemer wilde worden. Op de HAVO kreeg dat met het vak M&O (Management & Organisatie) al vorm. Ik wilde graag een autobedrijf starten. Dus vervolgde ik mijn weg naar de autotechnische opleiding. Heerlijk leek me dat; lekker praktisch bezig zijn met iets dat je wil leren in plaats van iets dat je moet leren.

Vorige week was ik bij het Zone College om met mijn zoon te ori├źnteren op het voortgezet onderwijs. Ik zat bij een informatie bijeenkomst voor het Groene Lyceum. Met HAVO advies net even een praktischere route dan het HAVO zelf. Nou trekt me dat groen niet per se maar de bijbehorende techniek en het ondernemende karakter wel! Ik wilde dat deze route bestond toen ik moest kiezen voor het VO. De HAVO was veel droge stof waar ik voor mijn gevoel weinig aan had... behalve M&O dan 😂.

Na dat praktische was een bedrijfskundige HBO studie ook wel weer goed. Iets meer strategisch en onderzoekend bezig zijn. Ik volgde Small Business en Retail Management. Met allemaal aanstaande ondernemers in een klas, dat was een mooie en leerzame tijd. Overigens nog steeds met het doel ondernemer te worden 😇.

Een autobedrijf werd het niet want met computers en websites in opkomst veranderde mijn interesse. Daarnaast bleek tijdens mijn stages bij diverse autobedrijven dat mijn autotechnische skills het moesten afleggen tegen de computer skills 😂.

Ik startte in het propedeuse jaar meteen mijn bedrijf Heideman Media en ging aan de slag met websites. Ik leerde veel van Robin Bruinsma, een klasgenoot die zich websites maken als hobby had eigen gemaakt. Aan het einde van de opleiding hield ik er al een leuk salaris aan over en was ik fulltime ondernemer😀. Nu heel wat jaar later ben ik nog steeds helemaal happy om ondernemer te zijn.

Vanuit mijn eigen visie ondernemen, vrijheid, afwisseling, klanten leren kennen, samen werken met wie je wil of op je pad komt. Websites zijn eigenlijk het middel en ondernemerschap is mijn vak 😀.

Wat de foto bij deze post betreft; dat is mijn pa die goed aan het kijken is wat zijn vader aan het doen is. Pa startte later een autobedrijf zonder er voor gestudeerd te hebben. Een studie is niet heilig, doen waar je blij van wordt wel. Net als mijn vader heb ik niet geleerd voor wat ik doe maar ik verdien er al wel heel wat jaar mijn boterham mee en belangrijker nog ik vind het leuk! Laten we kinderen enthousiast maken voor ons vak 😀.

Sparren met een ondernemende webdesigner? Laten we dan eens kennis maken