kennismaken?

Waarom je niks op zaterdag moet delen?

Zaterdag is een slechte dag om iets te delen op sociale media. Maar welke dag en tijdstip is wel geschikt? Is dat voor alle sociale media gelijk? Je leest het hieronder:

Hieronder deel ik per social media platform het meest geschikte tijdstip voor het plaatsen van een bericht. Deze gegevens zijn gebaseerd op data van Hootsuite en Sproutsocial. Deze bedrijven maken de engagement van de verschillende social media platforms inzichtelijk.

Zelf ben ik vooral actief op Linkedin. Daar merk ik verschil in het moment van plaatsen van een bericht. Plaats ik bijvoorbeeld een bericht op maandag dan merk ik dat deze minder bekeken worden dan wanneer ik dit verderop in de week doe. Linkedin heeft dan ook nog eens het minst gevoelige algoritme voor actuele berichten. Je ziet namelijk regelmatig berichten in je tijdlijn van een aantal weken geleden.

Linkedin

Op dit grootste zakelijke sociale platform is het beste moment om een bericht te delen op dinsdag of woensdag rond 9:00.

Facebook

Op het nog altijd grootste sociale platform zijn de beste momenten: dinsdag, woensdag en vrijdag tussen 9 en 13 uur. Zaterdag is de slechtste dag om iets op Facebook te zetten.

Instagram

Het beste moment is dinsdag tussen 11 en 14 uur. Op maandag tot vrijdag is 11 uur het beste tijdstip.

Twitter

Het beste moment is op werkdagen rond 8 uur s'morgens waarbij maandag en donderdag de beste dagen zijn.

Het moment van plaatsen is natuurlijk niet het enige dat van belang is voor een bericht dat veel aandacht moet gaan trekken op sociale media maar het moment van plaatsen kan dus zeker helpend zijn.

Benieuwd naar alle details? Lees dan meer in dit artikel van de American Marketing Association: "The Best Times to Post on Social Media in 2022" waarop mijn artikel is gebaseerd.