kennismaken?

Geen toegang

Toen ik in 2009 op vakantie ging naar Spanje had ik op een avond een groot probleem. Ik kon het vakantiehuisje niet meer in. Dit huisje bevond zich in een afgelegen omgeving, omringd door steile kliffen en een hek.

Iets wat onhandig gooide ik de deur achter me dicht. Het idee was nog even een avondduik te nemen in het zwembad. Geen paniek, dacht ik. Ik had een reserve sleutel 💡.

Maar de andere sleutel zat er aan de binnenkant nog in 🤦! Ik had mij de toegang tot mijn vakantiehuisje ontzegd. 's Avonds om 23:00, geen telefoon (die lag binnen) en het hek zat op slot.

Op een website wil je jezelf de toegang natuurlijk niet ontzeggen maar voor onbevoegden en hackers wel.

Vorige week nog kreeg ik een mailtje van Vue Cinemas. Hackers hadden accounts gestolen waaronder mailadressen en wachtwoorden. Misschien heb je het mailtje ook wel gehad.

Gebruik je op veel plekken hetzelfde wachtwoord dan kan zo'n hack er zomaar voor zorgen dat onbevoegden proberen in te loggen op je website. Naast dat het slim is om niet overal hetzelfde wachtwoord te gebruiken kan tweestapsverificatie op je website de beveiliging aanzienlijk verbeteren.

Overigens is het goed gekomen op mijn vakantie 😃. Via een klein zolderraampje heb ik naar binnen kunnen klimmen. Al was ik toen al wel een paar uur verder. Voel ik me toch een beetje een hacker. 😂

Wil jij de gegevens op je website beter beveiligen of een nieuwe website waar het met de veiligheid goed zit? Maak dan een afspraak.

Verbeter je beveiliging

Laat hieronder je contactgegevens en datum/tijd voorkeur achter. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op om de (online)afspraak te bevestigen

Gerelateerd

  • Website gegevens beveiligen

    Een website of webshop kan allerlei gegevens bevatten die je graag goed wilt beveiligen. Beveiliging is een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien

    Lees meer