kennismaken?

Dubbel werk voorkomen?

Niemand houdt van dubbel werk; dat willen we graag voorkomen. Het voorkomt frustratie, scheelt werk en bespaart kosten. Maar hoe kun je (web) data hergebruiken en dubbel werk voorkomen?

De foto bij dit artikel illustreert mooi hoe voor gebruikte flessen een nieuw doel gevonden is. Ze fungeren als plantenbak waar ze voorheen als fles dienden. Met (web)data werkt het eigenlijk nog mooier; je kunt het als fles- en plantenbak gebruiken. Misschien zijn er zelfs nog wel meer doelen te bedenken.

Breng processen en data in kaart. Zoek naar mogelijk hergebruik en voorkom dubbel werk.

In de praktijk

Drie agenda’s in één

Recent werkte ik aan een efficiënte manier van hergebruiken. Een Google agenda importeren en automatisch elk kwartier updaten ten behoeve van een app en een intranet. Dus op 3 plekken dezelfde data en slechts één keer invoeren!

Op deze manier kan de (agenda) data die (intern) al beschikbaar was hergebruikt worden voor externe doeleinden. Waar de agenda items voorheen handmatig aan het intranet toegevoegd werden komt daar nu geen mensen hand meer aan te pas.

Daarnaast voorkom je door hergebruik ook vaak fouten.

App gelijk aan website

Voor een andere klant zorgde ik dat de advertenties op hun homepage automatisch in hun app getoond werden.

Doordat de focus op het web groter was dan op de app bleef het werk vaak liggen of werd het vergeten. Een gemiste kans.

Nu word de app gelijk getrokken met de website. Geen extra handelingen meer! De app en de website tonen nu automatisch dezelfde tegels.

Overigens wordt in deze app veel informatie vanuit de website getoond. Hoewel de app dezelfde data toont, heeft de data in de app een totaal ander doel. Ook een interessante manier van hergebruik.

Kennis maken?

Heb je ook het idee dat jouw (web)data beter benut kan worden? Of wil je jouw data voor meerdere doelen gebruiken? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking!