kennismaken?

Basisschool intranet

Voor de Wilhelminabasisschool in Doetinchem heb ik een basisschool intranet ontwikkeld.

Intranet voor ouders

Via dit intranet kunnen ouders van de basisschool:

  • Op de hoogte blijven van recent nieuws (per klas of school breed)
  • Foto albums bekijken
  • Hun kind absent melden of verlof aanvragen
  • Beleid inzien
  • Ouders en leraren opzoeken in een adresboek (met privacy instellingen)
  • Bestanden downloaden per groep of algemene bestanden (bijv huiswerk of bepaalde formulieren)
  • Datum's prikken voor activiteiten, oudergesprekken, ouderhulp etc

Daarnaast is er aan het intranet een basisschool app gekoppeld die een gelijkwaardige functionaliteit bied. Als er een nieuwsbericht wordt geplaatst op het intranet krijgen ouders hier per mail een notificatie van.

Intranet voor leraren

Er is ook een afgeschermd deel dat alleen voor leerkrachten beschikbaar is. In dit 'Teachboard' kunnen ze absentmeldingen overzichten inzien, datumprikkers aanmaken, foto albums toevoegen en nieuwsberichten schrijven.

Absentie

Voor het gebruik van het intranet ging absentie naar een algemene mail die vervolgens werd doorgestuurd naar alle leraren. Dit zorgde voor enorme vervuiling in de mailbox van de leraar. Nu ouders via de app of intranet hun kind absent melden heeft de leraar op het intranet een handig overzicht van de absent meldingen.

Erik Lammers (schooldirecteur)

Wat ik sterk vind aan Maarten is de combi van goede en plezierige communicatie, creatieve en technische adviezen en het concreet kunnen uitvoeren van onze wens. Het gehele proces in 1 persoon dus van A tot z. En beginnen met de probleemstelling.

Kennismaken?

Kennismaken? Heb je een opdracht, idee of heeft je bedrijf behoefte aan (tijdelijke) versterking neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek!

Contact mij