kennismaken?

Wat je als ondernemer kan leren van Pipi Langkous?

Hoewel ik vaak bij klanten werk en samenwerk met andere zelfstandige professionals, werk ik voornamelijk alleen. Hoe draag ik dan zorg voor mijn persoonlijk ontwikkeling? In een team leer je vaak van collega's of volg je cursussen vanuit je werkgever. Maar als zzp'er ben je hier zelf verantwoordelijk voor. Vaak is het hollen of stilstaan waardoor die persoonlijke ontwikkeling er gemakkelijk bij in schiet. Daarom werk ik vaak volgens de Pipi Langkous strategie.

"Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan".

Deze strategie pas ik vaak toe op mijn werk. Op die manier leer ik van elk project iets nieuws. Mijn nieuwsgierige houding en autodidactische leerstrategie passen daar goed bij.

Het is belangrijk om ontwikkelingen in je branche te volgen zodat je kennis en kunde niet achterop raken. Je kunt zelf op Zoek gaan naar trends en ontwikkelingen maar dat kan best tijdrovend zijn. Daarom lees ik graag zakelijke boeken die mij aan het denken zetten over mijn onderneming of diensten. Sinds een tijdje ben ik ook lid van CraftQuest. Een video instructie platform speciaal voor webontwikkelaars die werken met moderne webtechnologieën en met het Craft CMS.

Het ontwikkelen van gewoontes vormt de laatste stap om mijn kennis en vaardigheden op peil te houden. Structureel bepaalde taken uitvoeren op een vast moment in mijn planning. Daarom maak ik op vaste momenten tijd om instructievideo's te kijken of om een goed zakelijk boek te lezen.