kennismaken?

Flexibele content met Craft 5

Craft released binnenkort versie 5, waarin diverse functies worden geïntroduceerd om gebruikers meer flexibiliteit te bieden, met name bij het vormgeven van pagina's met uitgebreide en gevarieerde inhoud.

Een opvallende toevoeging is de mogelijkheid om vanuit de teksteditor blokken met vooraf bepaalde inhoud of opmaak toe te voegen. Je zou kunnen denken, wat maakt dat zo bijzonder? WordPress biedt bijvoorbeeld al geruime tijd een vergelijkbare functie. Het verschil ligt echter in de gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid.

Craft pakt dit naar mijn mening op een slimme manier aan. Het opmaken van pagina's met formulieren, gerelateerde inhoud, producten, galerijen, of andere blokken kan allemaal vanuit de teksteditor worden gedaan. De teksteditor voelt voor velen vertrouwd, als een Word-achtige omgeving. Blokken worden eenvoudig toegevoegd net zoals een tabel of opsomming en kunnen vervolgens worden aangepast via een handige slide-in.

Belangrijk is dat de lay-out van deze blokken van tevoren wordt bepaald in het template, waardoor je in de editor zelf geen wijzigingen aan de lay-out kunt aanbrengen.

Dit maakt het 'hufterproof', wat essentieel is voor het behouden van een professionele uitstraling. Dit is precies de ervaring die ik klanten wil bieden.

Als je dit combineert met livepreview, zie je direct hoe je wijzigingen worden toegepast, waardoor het bewerken en maken van pagina's een aangename ervaring wordt zonder verrassingen.

Dat wil ik ook?

Laat hieronder je contactgegevens en datum/tijd voorkeur achter. Ik neem zo snel mogelijk contact met u op om de (online)afspraak te bevestigen