kennismaken?

Hoe ik websites bouw?

Toekomstbestendig

Het web van vandaag is overal: op smartphones, tablets, laptops, smart tv's en soms ook nog op dekstops. Wat de toekomst zal brengen weten we niet. Dus probeer ik bij alles wat ik maak zo goed mogelijk te anticiperen. De meest recente techniek gebruiken, zo min mogelijk oude onveilige browsers ondersteunen maar bezoekers wel motiveren om te updaten #browsehappy.

Schaalbaar

Daarnaast vind ik het belangrijk dat een website schaalbaar is, kan mee groeien met jouw onderneming of bedrijf. Het kan niet zo zijn dat als jij een nieuw idee hebt dat er een compleet nieuwe website gebouwd moet worden. Dus, een nieuw content blok, een webshop, een blog of een extra dienst toevoegen? Geen probleem.

Ik ben gespecialiseerd in goed opgezette front-end code. Dat is van groot belang voor hoe een website functioneert. Het maakt websites beter vindbaar, sneller, toegankelijker en onderhoudbaar.

Oog op snelheid

Websites laden niet overal even snel: wie wel eens surft in de trein of in een druk stadion of misschien op een station, kent dat wel. Daarom let ik bij het bouwen van websites op de snelheid, zodat het in ieder geval niet aan de website en server zal liggen. Maatwerk code, een snelle server en slimme caching zijn hiervoor de basis.

Veiligheid voorop

Naast dat alles goed moet werken staat veiligheid ook hoog op de prioriteitenlijst. Denk aan:

  • Gebruik maken van een veilig en goed doordacht CMS (zoals Craft).
  • SSL certificaten (slotje in je browser) om een 'man in the middle aanval’ te voorkomen.
  • Hosting met oog voor veiligheid
  • Optionele tweestaps-verificatie om de gegevens op je website (zoals formulier inzendingen) extra goed te beveiligen.

Oog voor toegankelijkheid

Toegankelijkheid maakt het web voor mensen met een visuele of lichamelijke beperking beter beschikbaar. Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met de opgestelde regels (WCAG). Dit betekend niet dat alle door mij gebouwde websites WCAG proof zijn. Het WCAG proof maken behoort wel tot de mogelijkheden maar vergt extra werk en dus ook extra kosten.

Beheerbaar

Ik probeer zo veel mogelijk dingen beheerbaar te maken voor een klant. Zo kan ik mij focussen op het bouwen en monitoren van websites. Jij kunt op die manier de website zo veel mogelijk naar eigen wens inrichten zonder dat je mij daar voor nodig hebt. Allebei blij! Niet iedereen kan of wil dit beheer zelf uitvoeren daarom werk ik ook regelmatig websites bij in opdracht van een klant.