Hoe ik websites bouw

Toekomstbestendig

Het web van vandaag is overal: op smartphones, tablets, laptops en zelfs nog op dekstops. Wat de toekomst zal brengen weten we niet. Dus probeer ik bij alles wat ik maak zo goed mogelijk te anticiperen. Dus zoveel mogelijk de meest recente techniek gebruiken, zo weinig mogelijk oude onveilige browsers ondersteunen maar ze wel motiveren om te updaten. #browsehappy

Heldere code

Ik ben gespecialiseerd in goed opgezette front-end code. Dat is van groot belang voor hoe een website functioneert. Het maakt websites beter vindbaar, toegankelijker en onderhoudbaar. Daarnaast houd ik me ook steeds vaker bezig met php programmeren ook hierbij probeer ik heldere code te schrijven.

Oog op snelheid

Websites laden niet overal even snel: wie wel eens surft in de trein of in een druk stadion of misschien op een station, kent dat waarschijnlijk wel. Ik let bij het bouwen op snelheid, zodat het in ieder geval niet aan de website en server zal liggen. Streven is minimaal een score 80 op Google PageSpeed Insights.

Veiligheid voor alles

Naast dat alles goed moet werken, snel moet zijn is veiligheid tegenwoordig ook een absolute must! Denk hierbij aan certificaten om een 'man in the middle aanval’ te voorkomen. Gebruik maken van een veilig en goed doordacht CMS, hosting met oog voor veiligheid zijn zaken die prioriteit hebben.

Standaard inbegrepen bij een website:

  • Google statistieken: maandelijks automatisch pdf rapporten
  • Een CMS: zodat je zelf de inhoud van de website of webshop kunt bewerken
  • Responsive (mobiel geschikt)
  • SEO feedback: om beter gevonden te kunnen worden krijg je feedback in het CMS op je teksten.
  • Geschikt om te delen op social media: je kent het wel een linkje, plaatje en omschrijving bijpassend bij de pagina die je deelt.