kennismaken?

Hoe ik websites bouw?

Toekomstbestendig

Het web van vandaag is overal: op smartphones, tablets, laptops en zelfs nog op dekstops. Wat de toekomst zal brengen weten we niet. Dus probeer ik bij alles wat ik maak zo goed mogelijk te anticiperen. Zoveel mogelijk de meest recente techniek gebruiken, zo weinig mogelijk oude onveilige browsers ondersteunen maar ze wel motiveren om te updaten #browsehappy.

Heldere code

Ik ben gespecialiseerd in goed opgezette front-end code. Dat is van groot belang voor hoe een website functioneert. Het maakt websites beter vindbaar, sneller, toegankelijker en onderhoudbaar. Daarnaast houd ik me ook steeds vaker bezig met het backend (php) ook hierbij probeer ik heldere code te schrijven.

Oog op snelheid

Websites laden niet overal even snel: wie wel eens surft in de trein of in een druk stadion of misschien op een station, kent dat waarschijnlijk wel. Ik let bij het bouwen op snelheid, zodat het in ieder geval niet aan de website en server zal liggen. Streven is minimaal een score 80 op Google PageSpeed Insights. Maatwerk code, een snelle server en slimme caching zijn hiervoor de basis.

Veiligheid voor alles

Naast dat alles goed moet werken, snel moet zijn is veiligheid tegenwoordig ook een absolute must. Denk hierbij aan certificaten om een 'man in the middle aanval’ te voorkomen. Gebruik maken van een veilig en goed doordacht CMS, hosting met oog voor veiligheid zijn zaken die prioriteit hebben. Ook IP restrictie en tweestaps-verificatie behoren tot mogelijkheden om gegevens van je website extra goed te beveiligen.

Oog voor toegankelijkheid

Toegankelijkheid maakt het web voor mensen met een visuele of lichamelijke beperking beter beschikbaar. Ik probeer zoveel mogelijk rekening te houden met de opgestelde regels (WCAG). Dit betekend niet dat alle door mij gebouwde websites WCAG proof zijn. Het WCAG proof maken behoort wel tot de mogelijkheden maar vergt extra werk en dus ook extra kosten.

Beheerbaar

Ik probeer zo veel mogelijk dingen beheerbaar te maken voor een klant. Zo kan ik mij focussen op het bouwen en monitoren van de website. De klant kan op die manier de website zo veel mogelijk naar eigen wens inrichten zonder tussenkomst van mij, allebei blij :D. Niet iedereen kan of wil dit beheren zelf uitvoeren daarom werk ik ook regelmatig websites bij in opdracht van een klant.

Standaard inbegrepen bij een website:

  • Google statistieken: maandelijks automatisch pdf rapport
  • Een CMS: zodat je zelf de inhoud van de website of webshop kunt bewerken
  • 24/7 uptime monitoring.
  • Responsive (mobiel geschikt)
  • SEO feedback: om beter gevonden te kunnen worden krijg je feedback in het CMS op je teksten.
  • Geschikt om te delen op social media: je kent het wel een linkje, plaatje en omschrijving bijpassend bij de pagina die je deelt.