kennismaken?

Slideshow webapp welkomscherm

In samenwerking met Bas Heideman (ICT'er bij VB-Airsuspension) heb ik een interne webapplicatie ontwikkeld voor het welkomscherm in het hoofdgebouw van VB-Airsuspension in Varsseveld.

Onderhoudsarm

Doordat de huidige software updates vereiste en de hardware moeite had met de software; ontstond de wens voor het vereenvoudigen van het beheer van het welkomscherm. Niet alleen in gebruiksgemak maar ook in het onderhoud aan zowel de hard- als software. Doel was dus een zo onderhoudsvrije oplossing als mogelijk.

De oplossing

Omdat het welkomscherm beschikte over een pc met een internet browser was een webapplicatie de meest logische en onderhoudsvrije oplossing. Daarom heb ik een Angular webapplicatie ontwikkelt die op basis van een api diverse slideshows kan tonen. Naast de afbeeldingen kan er ook een klok en een tekst worden getoond over de slideshow heen.

Intern hebben we een server opgezet waarmee de webapplicatie verbinding kan maken. Op deze server hebben we een eenvoudige api ontwikkeld die data kan ophalen uit een interne map waartoe alleen marketing toegang heeft.

Beheer

In de hoofdmap kunnen meerdere submappen worden toegevoegd. Elke submap is een andere slideshow (voor bijvoorbeeld verschillende gelegenheden/klanten). In de submap kan tevens een tekstbestand worden toegevoegd om op die manier de teksten op het scherm aan te passen.

Afbeelding toevoegen aan een slideshow? Zet de afbeelding in de juiste submap.

De webapplicatie controleert regelmatig of er nieuwe data aanwezig is zodat de slideshow op het welkomscherm automatisch up to date blijft.

Bas Heideman (ICT)

Het was prettig om met Maarten samen te werken. Ik had behoefte aan een webapplicatie om foto's in een slideshow weer te geven. Het moest eenvoudig zijn om foto's toe te voegen en tekst aan te passen. Mijn vraag is perfect vertaald naar een oplossing die perfect draait.

Kennismaken?

Kennismaken? Heb je een opdracht, idee of heeft je bedrijf behoefte aan (tijdelijke) versterking neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek!

Contact mij