kennismaken?

Koppeling Craftcommerce Constant Contact

Koppelingen kunnen het digitale leven vaak eenvoudiger maken. Voor DPM Nederland mocht ik een koppeling maken tussen hun e-commerce systeem Craftcommerce en- email marketing tool Constant Contact.

Het probleem

DPM Nederland ontwikkeld en verkoopt cursussen via hun Craftcommerce webshop. Na de aanschaf van een cursus moest een cursist handmatig worden toegevoegd aan een mailinglijst. Deze mailinglijst wordt gebruikt voor tussentijdse informatie voorziening met betrekking tot de cursus die wordt gevolgd. Het is dus belangrijk dat klanten worden toegevoegd aan de mailinglijst na de aanschaf van een cursus.

Naast cursussen worden ook andere producten verkocht in de webshop. Daarom moest per bestelling gecontroleerd worden of er een cursus was aangeschaft. Vervolgens moest gekeken worden welke cursus dit was en aan welke mailinglijst deze dan toegevoegd moest worden. Een handeling die veel tijd vergt en waarin ook makkelijk fouten gemaakt kunnen worden.

De oplossing, een koppeling

De oplossing is een koppeling tussen Craftcommerce en Constant Contact. Constant Contact heeft een api waarmee emailadressen aan een lijst en daarmee dus aan een email campagne toegevoegd kunnen worden.

Om dit mogelijk te maken heb ik een Craftcms plugin ontwikkeld. Deze plugin toont bij producten van het type cursus een selectie veld met alle beschikbare mailinglijsten van Constant Contact. Per cursus bepaal je op welke mailinglijst een klant wordt ingeschreven na de aanschaf.

Selectie menu van beschikbare lijsten in Constant Contact

Op het moment dat een klant daadwerkelijk heeft betaald wordt de order automatisch gecontroleerd. Vervolgens wordt de klant toegevoegd aan de mailinglijst van de gekochte cursus. Gaat er iets mis met het toevoegen dan wordt er een email verzonden met informatie over wat er is mis gegaan en welke bestelling het betreft. Op die manier kunnen er eventueel zaken gecorrigeerd worden.

Kennismaken?

Kennismaken? Heb je een opdracht, idee of heeft je bedrijf behoefte aan (tijdelijke) versterking neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek!

Contact mij