kennismaken?

Fotograaf website

Voor trouwfotograaf Mike Hobelman mocht ik afgelopen maand aan de slag met een redesign van zijn website. De website heeft een totaal nieuwe look en feel gekregen die helemaal past bij zijn nieuwe focus.

Een website onderhouden, bijwerken en updaten is een blijvend proces. Door hier actief mee bezig te zijn blijft een website relevant, aansluiten bij de bezoeker en voorkom je dat de techniek verouderd.

Stabiele basis

Twee jaar geleden hebben we de basis gelegd voor de huidige website. Een website gebaseerd op het Craft CMS die volledig is op te bouwen aan de hand van blokken. Denk bijvoorbeeld aan een galerij, tekst, afbeeldingen, formulieren, kolommen etc. Op deze manier kan Mike elke pagina op een unieke wijze vormgeven. Deze blokken geven flexibiliteit maar leveren niet in op uniformiteit en zijn passend binnen de huisstijl ontwikkeld.

We hebben het blok voor het tonen recente reviews helemaal opnieuw gebouwd zodat deze beter past bij de nieuwe stijl. Tevens bied het de mogelijkheid om meerdere reviews te tonen door middel van een slider of meerdere items naast elkaar.

Nieuwe focus

Mike heeft er voor gekozen om zijn fotografie volledig te focussen op bruiloften. Hij fotografeert het liefst een liefdesverhaal tussen twee mensen. Vanwege deze nieuwe focus was een nieuwe huisstijl noodzakelijk. Een nieuw kleurenpalet, logo en een bijpassende website was het doel. Daarom hebben we het nieuwe logo, lettertype en de nieuwe kleuren verwerkt in het redesign van de website.

Landingspagina's

Voor verschillende acties op onder anderen sociale media ontstond de wens voor landingspagina's. Op die manier kan een bezoeker zonder zijn aandacht te verliezen een doel eenvoudig behalen. Denk bijvoorbeeld aan het invullen van een formulier voor een bepaalde actie. Met de blokken was het al mogelijk om variatie in de opbouw van een pagina aan te brengen.

We hebben dit verder uitgebreid met de mogelijkheid om ook het menu, de footer en header totaal te kunnen verbergen. Dit komt het conversie percentage erg ten goede. Je ziet dit steeds vaker bij bijvoorbeeld webshops tijdens het bestelproces dat alle afleiding wat niet bijdraagt aan het bestellen van een product wordt verborgen.

Mike Hobelman

Maarten wist mij precies te helpen naar dat wat ik voor ogen had. Ik ben als ZZP’er, die gaat voor kwaliteit en perfectie, best kritisch in wie ik wat kan toevertrouwen voor mijn onderneming. Ik wilde een website die veelzijdig is, stabiel en betrouwbaar. Wat ik doe wil ik goed doen. Mijn website is vaak een eerste kennismaking voor mijn bruidsparen. Dit moet dus een goede kennismaking zijn.

Met Maarten kan ik goed op locatie werken. Hij kan mij tussendoor vragen stellen of wat laten zien en ik kan tegelijk dingen in orde maken of wanneer hij bezig is fijn werken aan mijn eigen bedrijf. In onze samenwerking merk ik dat hij mij kan ontzorgen met zijn professionaliteit. Ik kan mijn ideeën spuien als leek die geen verstand heeft van websites bouwen. Maarten is goed in staat om mijn ideeën technisch te realiseren. Hij kan mij dan weer verder op weg helpen met de (on-)mogelijkheden. Soms heb ik een leuk idee, maar Maarten kan dan goed onderbouwen waarom dit niet ‘’gebruiksvriendelijk’’ is bijvoorbeeld. Hij helpt dan actief in het oplossen van mijn probleem.

Met Maarten had ik al eerder de basis van de website neergezet, maar omdat mijn eigen proces een stevige ontwikkeling doormaakte moest er best veel worden aangepast. We bruisen nog van ideeën en deze gaan we samen stapsgewijs implementeren. Ik ben dankbaar dat mijn wensen eindelijk waarheid worden. Met de hulp van Maarten heb ik nu een website die precies is wat ik wil: ‘’betrouwbaar, stabiel, het helpt met het converteren en is gemakkelijk aan te passen’’.

Kennismaken?

Kennismaken? Heb je een opdracht, idee of heeft je bedrijf behoefte aan (tijdelijke) versterking neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek!

Contact mij