kennismaken?

Zet je scherm op zwart

We gaan de donkere dagen tegemoet. Zit je dan s'avonds lekker te surfen op je telefoon, tablet of desktop dan zet je je scherm graag wat minder fel. De meeste websites gebruiken een witte achtergrond met zwarte tekst (omdat dit goed contrasteert). Overdag werkt dit prettig en maakt dat teksten goed leesbaar, s'avonds werkt dit juist niet fijn. Onderzoek wijst daarnaast ook nog eens uit dat we slechter slapen van die felle schermpjes.

Donkere modus stopt bij websites

Nu hebben veel apparaten tegenwoordig een "donkere modus" functie. Erg prettig maar die mooie functie stopt zodra je de browser opent. Sommige websites hebben voor deze modus hun website aangepast maar het gros van de websites houd er geen rekening mee.

Waar we bij apps als WhatsApp zaten te wachten op de ondersteuning voor donkere modus .. is dit voor websites helaas een utopie.

Darkreader de oplossing?

Het goede nieuws? Er is een oplossing voor dit probleem! Maar er is een maar ..... niet iedereen gebruikt deze oplossing al.

Darkreader is een gratis browser plugin voor desktops, een betaalde mobiele app voor iOS en een browser addon voor de Firefox browser van Android.

Deze slimme tool zet automatisch alle kleuren van een website om naar een donkere weergave en houd daarbij rekening met het contrast en de leesbaarheid.

Je kunt deze tool aan of uit zetten of je systeem instellingen laten volgen. Zet jij je telefoon op donkere modus (misschien zelfs automatisch met een planning) dan zijn alle websites ook automatisch donker, handig!

Downloaden?

Ook surfen in het donker? Hieronder vind je de download links;