kennismaken?

Van website naar app

Heb je een (WordPress, Craftcms of Bolt) website dan is het voor mij relatief eenvoudig om de data vanuit de site te gebruiken voor het ontwikkelen van een IOS en/of Android app. Hierdoor kun je extra functionaliteit toevoegen aan de content (blogs, producten, nieuws, auto's, intranet en etc).

Bij extra functionaliteit kun je denken aan het offline opslaan van data, het instellen van een notificaties, gebruik van de camera voor bijv het scannen van streepjescodes, het ophalen van de huidige locatie en nog veel meer. Hieronder staan enkele voorbeeld implementaties die ik heb gebouwd maar er is nog veel meer mogelijk.

Voorbeelden van apps gekoppeld aan een website:

1.) Ik heb een basisschool intranet ontwikkeld welke is gekoppeld aan een app. De app haalt alle content uit dit intranet. Vanuit de basisschool app worden push notificaties verstuurd naar ouders wanneer er berichten op het intranet worden geplaatst.

2.) Een ander voorbeeld is de app van stichting DPM Nederland. Deze bevat dagelijkse overdenkingen en proclamaties die vanuit de WordPress/Woocommerce website worden geladen. In de app is het vervolgens mogelijk om dagelijks een herinnering instellen voor de overdenkingen. Daarnaast is het ook mogelijk items te lezen zonder internetverbinding door het cachen van alle content.

3.) Livaad.nl is een database met 30.000 + glutenvrije producten. Via de site livaad.nl is het mogelijk om producten te zoeken. Dit is echter vrij omslachtig als je even snel een product wilt controleren op de allergieinformatie. Met de glutenvrijapp die ik heb ontwikkeld is het mogelijk om met de camera van je telefoon de streepjescode te scannen en deze direct als zoekopdracht naar de site te sturen en de resultaten weer te geven.

Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden te bedenken om je content te verrijken met extra functionaliteit door middel van een IOS of Android app. Zo kunnen klanten je content, producten of diensten op een totaal nieuwe manier beleven en meer gaan gebruiken.

Heb je een website die draait op WordPress, CraftCMS, Bolt of een ander systeem met een JSON api vraag dan gerust naar de mogelijkheden. Uiteraard kun je bij mij ook terecht voor een nieuwe site in combinatie met een app.